• Helpdesk: +30 2107274825
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την Kαταστροφή στην Καρδίτσα

Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την Kαταστροφή στην Καρδίτσα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, το κυβερνητικό κλιμάκιο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα της καταστροφής που προκάλεσε το πέρασμα του Μεσαγειακού Κυκλών με την ονομασία "Ιανός", ενώ πρότεινε την εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάκαμψης της Νότιας Θεσσαλίας, εναρμονισμένο με τα εξελισσόμενα γεωδυναμικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.

Από τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την πορεία εφαρμογής των μέτρων και την καταβολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες και επαγγελματίες της Καρδίτσας δηλώνοντας πως οι οικονομικές ενισχύσεις σε όσους έπαθαν ζημιές από τον Ιανό θα καταβληθούν με διαδικασίες εξπρές.

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός δήλωσε: